Trnova pot študentom

24 03 2009

Študentski položaj gre vse proti tlem. Uresničujejo se govorice in napovedi, da v prihodnosti več ne bo subvencioniranega študenta v RS, temveč bo samoplačniški. Vlada RS je v rebalansu proračuna za to leto 2009 študentom odvzela 6,8 milijona EUR za štipendije. Kar pomeni, da bo približno 3500 štipendij manj! Študentje se sprašujejo, kako bodo najbolj revni študentje lahko še sploh študirali, saj so se najprej podražali boni, sledila je Jankovićeva grožnja za podražitev avtobusne vozovnice, sedaj pa še odvzem 3500 upravičencem do republiške štipendije.

V zelo kratkem obdobju so študentje občutili 3 hude udarce, in čas je za UKREPE!! Zavedanje, da študent postaja vse manj vreden je večje, prav tako zavedanje, da Država nima več posluha za njih se približuje koncu, da bo Slovenski študent postal še večji suženj, za lasten kruh, ki si ga bo mogel dejansko sam prislužit, brez pomoči RS.

Ogled slike klikni tukaj

  • Share/Bookmark

Dejanja

Informacije o objaviKomentiraj

Uporabite lahko naslednje tage : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !